Yapılan araştırmalara göre; Çin, Türkiye ve Kore Cumhuriyeti'ndeki tüketicilerin% 50'den fazlası Covidien-19'un online alışverişe geçiş yaptığı için ortaya çıktı, Türkiye'de 54 yaş üstü tüketicilerin yaklaşık% 80'i bunu daha sık online alışveriş yapıyorlar.
Inveon tarafından hazırlanan ve Covid-19 öncesi ve Covid-19 sonrası online alışveriş oranlarının karşılaştırıldığı, seyahat ve turizm satışlarının önemli ölçüde düştüğü raporda; Yiyecek & içecek kategorisinin ciddi ilgi topladığı ve kozmetik & kişisel bakım, dijital eğlence & streaming platformları ile en çok tercih edilen e-ticaret ürün kategorileri arasında ilk 3'e girdiği görüldü.
1'den 4'e kadar olan müşterilere kişisel bakım ürünleri satın alırken Türkiye'de haftalık satışlar; Çin, Kore ve Türkiye, sağlık ürünleri sipariş sıklığında büyük artış göstererek beslenme ve vitamin takviyeleri.
Covidien-19'un online harcamalara etkisi de incelenen raporda, Covidien-19'un haftalık moda ve aksesuar alımları sırasında ülkedeki en yüksek orana sahip olduğu dikkat çekse de; Bu kategoride yer alan ürünlerde müşterilerin ortalama harcamaları açısından Türkiye'deki harcamaların diğer ülkelere göre düşük olduğu anlaşılmaktadır.
Tüketicilerin tercih ettiği teslimat yöntemleri de ülkeye göre farklılık göstermektedir. Türkiye'de kapıda ödeme tercihi% 4 olurken, 2020'nin ilk aylarında bu oran% 31 Covidien-19'dan sonra yer alıyor. Türkiye'de teslimat seçeneklerinde; eve teslim,% 96 iş tesliminde% 32, teslim alma noktası alırken% 15 oranında tercih edilmektedir.
Covidien-19 ile Türkiye, Çin, Rusya gibi ülkelerdeki insanlar internet üzerinden "çekirdek ürün" alışverişine yönelirken Almanya, İsviçre gibi ülkelerde durum böyle değil. Özellikle 55 yaş üstü tüketicilerin% 73'ü temel ürün alışverişine konsantre oluyor; Brezilya, Türkiye, Çin ve Güney Afrika'dan gelen katılımcıların yaklaşık% 50'si dijital eğlence ve isteğe bağlı öğelerin ilgisinin arttığını belirtiyor. İçindeki tüketicilerin% 70'inden fazlası
Türkiye seyahatin ülkeye yönelim tercihi olacağını söyledi. Buna ek olarak, Türkiye, Çin ve Güney Afrika, çoğunlukla dijital eğlence platformlarında daha çok vakit geçirmeyi seven vatandaşlardır. Anketi yanıtlayan Çinli katılımcıların% 43'ü ve Türk yanıtlayanların% 39'u yalnızca dijital kanallar aracılığıyla tüketmekle kalmayıp aynı zamanda kendi dijital içeriklerini de oluşturmaya başladıklarını belirtiyor.