Facebook'un 2014'te satın aldığı WhatApp, artık şirketin reklamcılık politikalarına karşı koyamayacak. Reklamlar artık WhatsApp durumlarında görünecek. Böyle bir duruma karşı WhatsApp'a alternatif olarak kullanabileceğiniz popüler mesajlaşma uygulamalarını derledik.
WhatApp, 2012'de kuruldu ve kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı. Reklamsız mesajlaşma deneyimi ve kullanıcı verilerini kimseyle paylaşmama sözü, onu herkes arasında popüler hale getirdi. Facebook, 2014 yılında 19 milyar dolar ödeyerek WhatsApp'ı satın aldı. Facebook, kullanıcıların verilerine dayanarak hem ana uygulamasında hem de Instagram'da reklamlar gösteriyordu. Şirketin en büyük finansal kaynağı reklamcılıktı. WhatsApp, Facebook için her zaman büyük bir reklam alanı olmuştur. Bu arada Facebook ana uygulamasında hızla kullanıcı kaybetti ve gelirleri düşmeye başladı. WhatsApp burada önemli bir rol oynayacaktır.
Artık açık, yakında WhatsApp durumları bölümünde verilerimize dayalı reklamlar göreceğiz. Neredeyse özel bir alanda, hakkımızdaki tüm bilgileri alarak reklam alacağımız çoğumuz için rahatsız edici bir düşünce. Bu nedenle sırf herkes var diye kullandığımız WhatsApp'tan çıkıp alternatiflere yönelme vakti gelmiş olabilir.
WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları:
Viber, ICQ, Google Duo, Signal, Telegram, Turkcell BiP
Viber:
WhatsApp'ın sesli ve yazılı mesajlarınız için en güçlü alternatiflerinden biri olan Video, Viber, yazılı mesajları dilediğiniz zaman silme özelliği ile öne çıkıyor. WhatsApp'ta bu süre 5 dakika ile sınırlıydı. Aynı zamanda sohbetler ekranında istediğiniz mesajı gizleyebilirsiniz. Uygulamadaki oyunlar ile mesajlaşırken sıkıldığınızda karşınızdaki kişi ile eğlenebilirsiniz.
Eksileri:Uygulama dosyası boyutu çok yüksek. Bu nedenle düşük sistem özelliklerine sahip cihazlarda donabilir. Genel kamuoyuna hitap etmeyen çok sayıda özelliği nedeniyle biraz kalabalık bir arayüze sahiptir.
Viber IS
Viber IS
ICQ:
90'larda çocukluk geçirenler ICQ'yu yakından tanıyacaktır. Bir dönemin efsanesi olan platform, son yıllarda mobil platform olarak geri döndü. ICQ, WhatsApp'a doğrudan rakip olma avantajına sahiptir. Sınırsız katılımcıya açık olan kanal sohbetleri, grup görüntülü ve sesli sohbetler ve mesajlaşma grupları ile çok kaliteli alternatifler arasındadır.
Eksileri:Uygulama dosya boyutu yüksek, zamanla arka planda şişmeye neden olan veri birikimi olabilir. Bu durum, düşük performanslı cihaz kullanıcılarını rahatsız edebilir.
ICQ IS
ICQ IS
Google Duo (Sadece görüntülü görüşmeler için):Geçtiğimiz yıl Hangouts'un fişini çeken Google, çok basit bir arayüzle iki uygulama yayınladı. Bu uygulamalardan biri, yalnızca metin tabanlı iletişim sunan ve ses ve resimleri ek olarak kullanabildiğimiz doğrudan bir WhatsApp alternatifi olan Allo'ydu. Allo istenen başarıyı elde edemeyince Play Store'dan kaldırıldı. Öte yandan görüntülü görüşme uygulaması Google Duo, giderek daha kullanışlı hale geliyor.
Eksileri:Görüntülü görüşmeler dışında mesajlaşma desteği sağlamamak. Amacınız iPhone ve diğer Apple cihazlarda Facetime gibi tüm cihazlarda çalışan bir uygulama kullanmaksa Duo iyi bir alternatiftir.
Google Duo
Google Duo
Sinyal:
Yüksek düzeyde gizlilik sunan Signal, WhatsApp'ın doğrudan rakibi olduğu gibi; ondan çok daha şeffaf politikalara sahip. Video ve sesli konuşma dahil tüm WhatsApp özelliklerine sahip olan uygulama, Android sürümünde SMS uygulaması olarak çalışabilme özelliği ile öne çıkıyor. Yani Android telefonunuzdaki SMS uygulamasını Signal ile değiştirebilirsiniz.
Uçtan uca şifreleme özelliğine ek olarak Edward Snowden gibi veri gizliliği alanında uzmanlar tarafından önerilen Signal; Ayrıca gönderilen mesajın belirli bir süre içinde otomatik olarak silinmesi gibi faydalı özelliklere de sahiptir.
SIGNAL ÖZEL Messenger
Signal – ÖZEL Messenger
Telgraf:
WhatsApp'ı uzun süredir tehdit eden telegram oldukça hafif ve kullanımı kolay. bir uygulama. Grup mesajlaşmasında sınır yoktur. Arayüz WhatsApp'a çok alışkın olanlar için zor olsa da gereksiz tüm mesajlaşma özelliklerinden kolayca sıyrılıyor.
Eksileri:Görüntülü arama özelliği yok. Son kullanıcı WhatsApp gibi uygulamalara alıştığı için ilk bakışta alışılmadık bir arayüze sahip ama alıştığınızda kayboluyor.
Telgraf gelenİNDİR
Telgraf olanİNDİR
Turkcell BiP:
Yerel WhatsApp alternatifi denilince akla gelen ilk uygulama olan BiP, mesajlaşma ve görüntülü görüşme gibi özelliklerin yanı sıra çeşitli kanallara abonelik ile birçok farklı hizmet sunabilir. Akıllı Faks ve para gönderme gibi özellikleriyle oldukça yenilikçi olan BiP, Turkcell kullanıcılarına zaman zaman sağladığı bedava internet gibi avantajlar sayesinde kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor.
BIP Messenger
BIP Messenger
Bu uygulamaların dışında Microsoft'un Skype Lite, Line ve Threema uygulaması gibi mesajlaşma uygulamalarını da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Herkesin beğenebileceğini düşündüğünüz başka alternatifler varsa yorumlar bölümünde bunlardan bahsetmeyi unutmayın.