Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklama, ülkemizdeki kripto para yatırımcıları tarafından olumsuz bir gelişme olarak karşılandı. denir. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Devlet, kripto para için diğer ülkelerdeki vergi sistemlerini inceliyor ve Türkiye'ye uyum sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Ülkemiz henüz kriptoya ek vergi parası uygulamadı.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), dünya sıralamasında Türkiye sıralamasında en çok kripto para kullanan ülkelerin yaptığı araştırmaya göre dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Türkiye dahil diğer ülkelerdeki her türlü vergi
kripto vergisinin ne zaman uygulanacağı hakkında 15 ülkede uygulanmıyor. Güney Kore, geçen hafta aldığı kararla kripto para birimlerini vergilendirmeye karar verdi. 2022'de yürürlüğe girecek değişikliğe göre Güney Kore, kripto para ticareti yoluyla 2,5 milyon won'un (2.260 $) üzerinde kazananların kazancına yüzde 20 vergi verecek. ve kârınız 600 Euro'yu aşarsa, kademeli bir gelir vergisi politikası uygulanır. İngiltere'de satışlardan elde edilen kârın yüzde 10'u, Estonya'da yüzde 20'si, Bulgaristan'da yüzde 10'u ve Norveç'te yüzde 25'i sermaye kazancı vergisine tabidir. ABD'de, kripto para birimlerine karmaşık bir vergi uygulanıyor. Kullanım amacına, tutulan gün sayısına ve miktarına bağlı olarak gelir vergisi yüzde 0 ile yüzde 37 arasındadır. Japonya'da, kripto para biriminden elde edilen gelir 1,95 milyon yen'in altındaysa, vergi yüzde 5, 40 milyon yen'den fazlaysa vergi oranı yüzde 45'tir. Ek olarak yüzde 10 ek vergi uygulanır. Japonya en yüksek vergiyi uygular.