Shanghai Daily'ye göre, bilim adamı Wang Feiteng, deneyin "kapakların güneş ışınlarını ve buzul yüzeyindeki ısı değişimini engelleme yeteneğini gösterdiğini" belirtti. Alanları kaplayan nispeten küçük buzullar özellikle risk altındadır ve "insan müdahalesi olmadan yakında yok olabilir". Wang Feiteng, tehdide rağmen çoğu araştırmanın buzulların erimesine çözüm bulmaktan çok erimeye katkıda bulunan mekanizmalara odaklanmaya devam ettiğini söyledi. Ekibinin, Çin'deki iklim değişikliğinden zaten ağır şekilde etkilenen ve zengin turizm kaynaklarına sahip diğer buzullarda ısı engelleme yöntemini kullanacağını söyledi. Deney, dondurmanın kapitone örtülerin altına saklandığı buzdolabının gelmesinden önceki yazdan ilham almış gibi görünüyor.
Deneyde kullanılan jeotekstil malzeme, aşağıdaki buzu korumak için ısıyı engelleyecek ve ışığı yansıtacak şekilde tasarlandı.
Çalışma, Kasım ayında yayınlanan Çin'in ücra Qilian Dağları'nda yayınlandı. Şehirdeki buzulların iklim krizi nedeniyle "korkunç" bir oranda eridiğini ve sonunda bölgedeki yaşamı felç edecek bir su kıtlığına yol açabileceğini ortaya çıkaran bir araştırmanın ardından geldi. Yükselen sıcaklıklar, buzulların artık geri çekildiği ve sürecin hızlandığı anlamına geliyor. Kuzeydoğu kurak ucunda bulunan en büyük dağ buzulu, araştırmacıların Çin'in ilk gözlem istasyonunu incelemek için kurduğu 1950'lerden beri yaklaşık 450 metre geri çekildi. Gözlemlerin başladığı 1950'lerden bu yana bölgedeki ortalama sıcaklık 1,5 derece arttı. Isınmanın sona ereceğine dair hiçbir işaret olmasa da, Qilian sıradağlarında 2.684 buzulları şiddetli bir gelecek bekliyor.