Gün geçtikçe artan antibiyotik kullanımı, bakterilerin direnç genleri geliştirmesine ve dirençli bakteriyel enfeksiyonlara neden olmaktadır. Hal böyle olunca da yeni ilaçlar ve tedavi yöntemleri bulmak ve bir şekilde dirençli hale gelen bakterilerle mücadele etmek gerekiyor.
Yukarıda belirtilen durumları daha detaylı inceleyen Pennsylvania Üniversitesi enstitüsünden araştırmacılar, eşek arılarından elde ettikleri antimikrobiyal molekülleri genetik olarak incelemişler ve geliştirilen moleküller fare deneylerinde pozitif çıkmıştır. Araştırma ekibi, Kore sarı ceketli yaban arısı veya Vespula flaviceps lewisii adı verilen yaban arısının zehirinde bulunan oldukça toksik peptit mastoparan-L'nin (mast-L) bakterileri öldürdüğünü, ancak söz konusu peptidin aynı zamanda Eritrositler için toksik olduğundan, bazı durumlarda anafilaksiye neden olduğu gözlendi, bu nedenle ekip peptidi yeniden modifiye etti. durulamalara karşı aktif olduğu bilinen bir pentapeptid parçası ile değiştirildi. Modifikasyon sonucunda oluşan yeni moleküle mastoparan-MO (mast-MO) adı verildi.
Araştırmacılar, söz konusu molekülü E. coli ve Staphylococcus aureus ile enfekte olmuş farelerde öldürücü düzeyde kullandılar ve yeni molekülle tedavi edilen farelerin% 80'i hayatta kaldı Yeni araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences'da yayınlandı.