Xenon gazı taramaları, bu hastalarda akciğer hasarı belirtileri gösterdi. Kana rahat oksijen akışı olmayan alanlar tespit edildi. Gleeson, taramalar sonucunda hastalara verilen hasarın beklediklerinden fazla olduğunu kaydetti. Prof.Gleeson, koronavirüse yakalanan, ciddi semptomlar göstermeyen ve hastaneye kaldırılmayan farklı yaş gruplarından 100 kişiyle deneme yapmayı planlıyor.
60 yaşın üzerindeki hastalar, ciddi hastalık ve ölüm riskiyle karşı karşıyadır. Ancak denemelerde farklı yaş gruplarında ve hastanede tedaviye ihtiyaç duymayanlarda dahi akciğer hasarı tespit edilirse "hedeflerin revize edilmesi" gerekecektir. Gleeson, koronavirüsün uzun vadeli etkisini ifade eden uzamış Covid adı verilen sorunun kaynağının ksenon gazı ile tespit edilen akciğer hasarı olabileceğini söylüyor.
Tarama tekniği Sheffield Üniversitesi'nden Prof. James Wild liderliğindeki bir ekip tarafından geliştirildi. Wild, bu tekniği Covid-19'un neden olduğu akciğer hasarını ve etkilerini göstermek için "benzersiz" bir yöntem olarak tanımladı.